Pravila o privatnosti

Zaštita i obrada osobnih podataka

1. Administrator

Administrator Vaših osobnih podataka je Adrial d.o.o, Ljubljanska cesta 45, 1241 Kamnik (SI36314765), u daljnjem tekstu "administrator".

2. Kategorije osobnih podataka

Adrial d.o.o. obrađuje potrebne osobne podatke iz članka 6. točke 1. (b) Uredbe (EU) 2016/679 EUROPSKOGA PARLAMENTA I VIJEĆA koji su potrebni za sklapanje ugovora s Adrial d.o.o., uključujući:

 • Ime
 • Prezime
 • E-mail
 • Telefonski broj
 • Adresu za isporuku
 • Digitalnu fotografiju vašeg važećeg recepta za kontaktne leće
  Obrađujemo i sljedeće osobne podatke:
 • Komunikacija između administratora i kupca
 • Zapisi ponašanja na web stranicama kojima upravlja Alensa, s.r.o.

3. Vrijeme obrade

U skladu s važećim zakonom, za potrebe izvršenja ugovora, a u svrhu evidentiranja ugovora i bilo kakve buduće primjene i zaštite prava i obveza stranaka, pohrana i obrada osobnih podataka odnosi se na gore navedeno svrhu za razdoblje od 10 godina od obavljanja posljednjeg ugovora, osim ako zakonom nije drugačije propisano za održavanje ugovorne dokumentacije na duže razdoblje. Gore spomenuta obrada omogućena je člankom 6., dijelom 1. (b) PROPISA (EU) 2016/679 EUROPSKOGA PARLAMENTA I VIJEĆA: "obrada je neophodna za izvršenje ugovora za koji je nositelj podataka je stranka ili radi poduzimanja koraka na zahtjev nositelja podataka prije sklapanja ugovora."

4. Prijenos osobnih podataka trećim stranama

Osim ako zakon ne zahtijeva, Adrial d.o.o. neće otkriti vaše osobne podatke trećim stranama. Adrial d.o.o. izjavljuje da su svi osobni podaci povjerljivi i neće biti otkriveni trećim stranama. Neke iznimke uključuju:

 • Dostavne službe - samo osobni podaci potrebni za isporuku robe bit će otkriveni našim dobavljačima.
 • Davatelji usluga ocjenjivanja - otkrivaju se samo osobni podaci potrebni za dodjelu ocjena.
 • Davatelji usluga plaćanja - otkrivaju se samo osobni podaci potrebni za plaćanje narudžbe.
  Ostale upotrebe vaših osobnih podataka uključuju:
 • Davatelj softvera usluge Google Analytics - Google Inc.
 • Davatelj usluga e-pošte i SMS komunikacijskih usluga - Mailkit Alternattively
  druge pružatelje softvera za obradu, usluge i aplikacije koje tvrtka trenutačno ne koristi. Administrator ne namjerava prenijeti vaše osobne podatke trećoj zemlji (državi izvan EU) ili bilo kojoj međunarodnoj organizaciji.

5. Marketing komunikacije

Adrial d.o.o. može vam poslati komercijalne poruke na vašu e-mail adresu. Ovaj postupak dopušten je Zakonom br. 480/2004 članak 7., dio 3. usluga informacijskog društva, osim ako se ne odlučite odbiti tu mogućnost u budućnosti. Ako se u bilo kojem trenutku odlučite da više ne želite primati naše e-poruke, kliknite na link za odjavu koji se nalazi na dnu svakog e-pošte newslettera ili isključite pretplatu u svojim postavkama na našem web shopu. Adrial d.o.o zadržat će e-mail adresu tri godine nakon posljednjeg ugovora o kupnji između dvije strane.

6. Prava nositelja podataka

U bilo kojem trenutku možete pristupiti i ažurirati svoje osobne podatke prijavom na profil svog korisničkog računa. Prema uvjetima navedenim u propisima imate sljedeća prava:

 • zatražiti od administratora pristup vašim osobnim podacima
 • informacije o podacima koji se obrađuju
 • ažurirati ili ispraviti vaše osobne podatke
 • ozbrisati svoje osobne podatk (osim ako takva brisanja osobnih podataka nisu u suprotnosti s odredbama ovog članka i legitimnim interesima Adrial d.o.o.)
 • ograničiti obradu vaših osobnih podataka
 • prigovoriti obradi vaših osobnih podataka.
  Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi s rukovanjem ili obradom vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati putem e-pošte: info@alensa.hr.

7. Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi bila relevantna, zanimljiva i korisna za vas. Kolačići su male datoteke pohranjene na vašem računalu, pametnom telefonu ili nekom drugom uređaju i upotrebljavaju se u vašem web pregledniku.
Kolačiće koristimo u sljedeće svrhe:

 • bilježenje vaših podataka za prijavu;
 • za pravilno funkcioniranje košarice za kupnju;
 • da otkrijete povijest pregledavanja kako bi vam donijeli relevantne ponude;
 • poboljšanja naše stranice praćenjem posjeta, aktivnosti i različitih funkcija na web-lokaciji.

Neki kolačići prikupljaju podatke upotrebljavaju koje treće strane, a ti kolačići treće strane izravno podupiru naše oglašavanje. Na primjer, informacije o proizvodima kupljenim na našoj web stranici mogu biti prikazane od strane agencije za oglašavanje kao dio prikaza i prilagodbe reklama web bannera na odabranoj web stranici. Međutim, ti podaci neće sadržavati osobnu identifikaciju.

Kolačići koji se koriste na našoj web stranici mogu se podijeliti u dvije osnovne vrste. Kolačići sesije brišu se čim završi vaš posjet našoj web stranici. Trajni kolačići ostanu pohranjeni na uređaju duže ili dok ih ne uklonite ručno (razdoblje za koje kolačić ostaje na uređaju ovisi o vlastitim postavkama kolačića i postavkama preglednika). Kolačići se također mogu podijeliti s obzirom na funkcionalnost. Analitički kolačići nam pomažu poboljšati korisničko iskustvo na našoj web stranici razumijevanjem kako je ljudi koriste; kolačići za konverziju pomažu nam analizirati izvedbu različitih prodajnih kanala; kolačić za praćenje u kombinaciji s kolačićima konverzije, pomažu nam analizirati izvedbu različitih prodajnih kanala; kolačići za remarketing omogućuju nam personaliziranje sadržaja oglasa i njihovo ispravno ciljanje; i bitni kolačić, koji su važni za osnovne funkcionalnosti web stranice.

Svi kolačići koje koristi ovaj poslužitelj koriste se u skladu s važećim zakonima o kolačićima EU. U bilo kojem trenutku možete izbrisati kolačiće, ali tako možete izgubiti sve informacije koje vam omogućuju brži i učinkovitiji pristup našoj web stranici, uključujući postavke prilagodbe.

Provjerite je li internetski preglednik ažuriran i potražite pomoć i upute koje ste dobili od vašeg razvojnog programera web preglednika ako niste sigurni kako mijenjati postavke privatnosti.

Odbijanje kolačića

Korištenje kolačića dio je vašeg internetskog preglednika. Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće prema zadanim postavkama. Kolačiće možete odbiti pomoću web preglednika ili ih ograničiti na odabrane vrste.

Informacije o preglednicima i kako postaviti postavke kolačića možete pronaći na sljedećim web stranicama ili drugim dokumentima internetskog preglednika:

 • Chrome
 • Firefox
 • Internet Explorer
 • Android

8. Linkovi

Prikazujemo sadržaj koji je povezan s web stranicama trećih strana. Nismo odgovorni za praksu i sadržaj privatnosti web stranica trećih strana. Ako kliknete link treće strane, napominjemo da napuštate našu stranicu, a osobni podaci koje pružate više neće biti obuhvaćeni ovim pravilom. Pročitajte pravila o privatnosti tih tvrtki da biste vidjeli kako prikupljaju i obrađuju vaše osobne podatke.

9. Sigurnost podataka

Sigurnost podataka je za nas vrlo važna pa smo uspostavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke mjere kako bismo zaštitili i osigurali podatke prikupljene putem naše web stranice. Međutim, želimo vas podsjetiti da se prijenos podataka putem Interneta obavlja na vlastiti rizik.

10. Izmjene ovih Pravila o privatnosti

Sve promjene u obradi osobnih podataka bit će dostupne na ovoj stranici. Redovito pregledavamo naša pravila o privatnosti, a naročito kako bismo ih uskladili s novim zakonima i propisima koji se odnose na zaštitu podataka.

11. Kontaktirajte nas

U slučaju bilo kakvih upita ili zahtjeva u vezi s ovim pravilima, slobodno nas kontaktirajte na dolje navedenoj adresi za korisničku službu.

Kontakt korisničke službe:
052 778 700
info@alensa.hr

Ova Pravila o privatnosti primjenjuju se od 20.05.2018.

Komentari

Imate li kakvih pitanja?